trešdiena, 2018. gada 7. marts

Saldētava atkausēšana

Saldētavas elementi ar laiku apsalst ar ledu. Šīs ledus veidojums ietekmē saldētavas darbu. Pirmām kārtām, palielinās elektrības patēriņš, otrām kārtām saldētavai grūtāk nodrošināt pareizo gaisa temperatūru, trešām kārtām saldētavā izmantojamais telpas apjoms samazinājies..

Ziema ir īstākais brīdis, lai šo problēmu risinātu.


Ledus veidošanās saldētavā ir problēma. Izraisītāji šai problēmai var būt dažādi. Ja ledus veidojas pamatīgi un strauji, tad problēma ir durvīs un blīvē. Visticamāk, tās kārtīgi nepieguļ un saldētavā iekļūst silts un mitrs gaiss. Tomēr visbiežākā problēma ir regulāra saldētavas lietošana. Atverot durvis - mitrs gaiss iekšā. Pēc dažiem mēnešiem saldētavas apjoms samazinājies un tā strādā ar grūtībām.


Saraksts ar soļiem, kas jādara, lai saldētavu atbrīvotu no ledus veidojumiem:
  1. Laukā jābūt vismaz -2 grādiem.
  2. Atslēdzam ledusskapim elektrību.
  3. Produktus saliekam kastē un iznesam ārā aukstumā.
  4. Zem notekvietām paliekam bļodiņas.
  5. Ļaujam istabas temperatūrā lēnām sasilt un izkust ledum.
  6. Regulāri pārbaudām vai bļodiņa nav jau pilna ar ūdeni.
  7.  Kad ledus izkusis, var izslaucīt gružus un netīrumus.
  8. Ieslēdzam elektrību un ļaujam saldētavai atdzesēties.
  9. Saliekam produktus atpakaļ iekšā.


Šīs darbības ir jāveic tad, ja ledusskapis ir bez "defrost" iespējas vai arī tā ir saplīsusi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru