svētdiena, 2017. gada 1. janvāris

Teflona lente vai lini?

Veicot santehniķa darbus dzīvokli, saskāros ar jautājumu par liniem vai teflona lentes, izmantošanu ūdensvada elementu savienojuma vietās. Viens vai otrs vajadzīgs, lai savienojumu veidotu hermētisku. Lai ūdens spiediens nespēj izspiest ārā ūdeni... Teflona lente ir taču kaut kas moderns un jauns - jāņem tā.

Lūk, teflona lente savienojuma blīvējums.


 Visus ūdensvada savienojumus biju noblīvējis ar teflona lenti. Palaidu ūdeni sistēmā. UN.... TĒĒĒĒK... Praktiski visi savienojumi vai nu paliek mitri, vai pat mazliet smidzina ūdeni ārā. Bildē pēdējais no "slapjajiem" savienojumiem".

Savienojums vaļā. Teflons ārā.

Hm. Lini, nopirku komplektiņu.

Izrādās, ka šķūnītī jau atradās pakuļu mudžeklis. Nedaudz ar skaidām un citiem gružiem.

Uztinu linu pa vītnei.

Uztītie lini pēc tam jāieziež ar smēri. Tā smēre it kā pasargājot linus no sapūšanas, kalpo kā smērviela un nodrošinās to, ka pēc gadiem to savienojumu varēšot atskrūvēt.

90% savienojumu teflona blīvējumu nācās aizstāt ar linu blīvējumu. NEVIENU linu savienojumu nevajadzēja pārtaisīt. 
Liniem par labu spēlē arī vairāki citi fakti. Piemēram, lini uzbriest. Pat ja blīvējums nav izdevies perfekts, lini uzbriedīšot un aizblīvēšot visu ciet.
 Teflonam blīvējuma gadījumā savienojums jāizdara pareizs (precīzs) ar pirmo reizi. Ja pēc tam vajadzēs pielabot (pagrozīt), tad teflons zaudē savu blīvējumu. Linu gadījumā, pēc neilga laika tiek uzbriest pieņemot jauno formu.

Atdodu trīs teflona lentītes, divas mazlietotas un viena jauna.

2 komentāri:

  1. cik reizes uztini to teflona lentīti apkārt? vajag vismaz 12x ūdenim un ja ir gāzes savienojums, tad pat 15-18x

    AtbildētDzēst