piektdiena, 2013. gada 24. maijs

Svečtura remonts

Īpašs  svečturis bija zaudējis kāju. Izaicinājums pieņemts - jāsaremontē. Darba vieta gan apaugsi ar štrumentiem, būs jāievieš kārtība. 
Ķeramies pie svečtura!

Pats svečturis ir taisīts no vesela koka, kurā ir attiecīgi ieurbti svecēm padziļinājumi. Svečtura kājas ir no koka skaidu plāksnēm. Koka skaidu plāksnes nav īpaši izturīgas. Arī šoreiz kaut kur pazudusi kāja. Jauno taisīsim no saplākšņa, mitrumdrošā.  Veselo kāju izmantojam kā trafaretu jaunajai. 

Ar figūrzāģi prātīgi un lēnām izzāģēju. Pēc tam darbs smilšpapīram. Gan jauno kāju, gan veco kāju, gan pašu svečturi pamatīgi norīvēju. Mērķis ir padarīt virsmu matētu, lai jaunajam krāsojumam būtu vieglāk pieķerties.

Grūta procedūra. Jauno kāju piestiprināt. Problēma ir faktā, ka urbjmašīna ar urbjiem atrodas laukos. Bet ir risinājums. Kāju novietoju pareizajā vietā. Skrūvi skrūvēju līdz atdūros pret jauno kāju. Izjaucu visu. Uz kājas ir skrūves nospiedums - mazs, mazs punktiņš. Tur iekšā iedzinu naglu. Naglu izrauju un skrūvei vieta ir sagatavota :)

Pēc saskrūvēšanas atliek kārtīgi nopūst ar balto krāsu - bez žēlastības, bet prātīgi. Krāsu pirku DEPO, lētā grunts - 1,90Ls pūšamais baloniņš. Lai nožūst, tad jauna kārta. Lai nožūst, tad jauna kārta. Vēl vakarā viena kārta jāuzlaiž un būs pa smuko!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru